Welkom bij de parochiefederatie van

Welkom bij de parochiefederatie van
de H. Christoffel en H. Geest Roermond
en H. Michaël Herten

Bisdom houdt woensdag requiemmis voor overleden paus

Op woensdag 4 januari wordt om 14.00 uur in de Sint-Christoffelkatherdaal in Roermond een requiemmis opgedragen voor de overleden emeritus-paus Benedictus XVI.

Pastoor-deken A. de Graaf Woutering
E-mail:plebaan@roermondparochiecluster.nl
Kapelaan Christyraj
E-mail:kapelaanroermondcluster@gmail.com
Secretariaat Roermond
E-mail:roermond@roermondparochiecluster.nl
Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.30u – 12.30u
Secretariaat Herten
E-mail:herten@roermondparochiecluster.nl
Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00u – 12.30u

Kerk en LHBTI: een brug bouwen

Veel LHBTI’ers hebben religieuze vragen en interesses. En ook gaan verrassend veel gelovigen heel ontspannen om met vragen rond ‘anders’ zijn.
In één van zijn eerste interviews zette paus Franciscus de toon voor een ontspannen dialoog hierover, die inmiddels wereldwijd is opgepakt.

Kerstavond in Herten

Een baby-peuterviering, een H. Mis in zorgcentrum Herte, een gezinsmis en een nachtmis. Zalig Kerstfeest. Een fotoimpressie van de vieringen door Irene Wilms.

Vespers in de Sint-Christoffelkathedraal op zondag 18 december 2022

Tijdens een speciale viering op zondag 18 december in de kathedraal zongen de Schola Cantorum van het Ward-Instituut en een deel van de kanunniken van het kathedraal kapittel de gezangen van de vespers van de vierde zondag van de Advent. Bekijk de opname en de foto's.

‘t Klökske - Jaargang 16 nummer 6

‘t Klökske van de periode 18 december 2022 – 25 februari 2023. Parochiebulletin Christoffelparochie, H. Geestparochie en H. Michaël parochie wordt bezorgd bij de gezinnen in deze parochies die minimaal € 130,- kerkbijdrage betalen. Wie niet aan de kerkbijdrage deelneemt, kan á € 20- per jaar een abonnement nemen. Verschijnt 6x per jaar.

Jaargang 16 nummer 6

Jaarprijs Stichting 1443

Op woensdag 14 december 2022 ging de Jaarprijs van de Stichting 1443 naar het Meet & Eat Project in het Ontmoetingscentrum van de Minderbroederskerk, een prachtig diaconaal project. Plebaan-deken de Graaf Woutering mocht als voorzitter van Stichting 1443 de jaarprijs uitreiken aan de Protestantse Gemeente Roermond. Bekijk de foto’s van de prijsuitreiking.

Vrijwilligers hebben de kerststallen weer opgebouwd

Verschillende teams van vrijwilligers hebben afgelopen dagen hard gewerkt om de kerstversieringen aan te brengen in de kerken van ons parochiecluster. De kerststallen werden opgebouwd en de beeldengroepen werden weer van zolder gehaald. Een foto impressie van de Sint-Christoffelkathedraal, de O.L.V. Munsterkerk en de H. Michaëlkerk in Herten van de werkzaamheden in het resultaat.

Foto’s Ceciliafeest Kerkelijk Zangkoor Herten

Zaterdag 10 december vierden de dames en heren van het Kerkelijk Zangkoor Herten hun jaarlijks Ceciliafeest. Onder hen enkele jubilarissen die onderscheiden werden vanwege hun trouwe, jarenlange inzet: Jan Starmans (25 jaar lid), Koos Tobben (25 jaar lid), Jo Maas (40 jaar lid), Karin Sillekens (40 jaar lid) en Wim Schreurs (70 jaar lid).

Kerstvieringen 2022 en Oud & Nieuw 2023

Na jaren van strenge coronamaatregelen waar het niet mogelijk was om fysiek de kerstnachtmis bij te wonen, hopen we u eindelijk weer te mogen begroeten tijdens de vieringen rond Kerst en Oud & Nieuw. Bekijk hier het hele programma.

Pastoor-deken A. de Graaf Woutering
E-mail:plebaan@roermondparochiecluster.nl
Kapelaan Christyraj
E-mail:kapelaanroermondcluster@gmail.com
Secretariaat Roermond
E-mail:roermond@roermondparochiecluster.nl
Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.30u – 12.30u
Secretariaat Herten
E-mail:herten@roermondparochiecluster.nl
Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00u – 12.30u
Openingstijden Kathedraal

Op werkdagen geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

In het weekend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdens deze uren is het Christoffelgilde aanwezig om u welkom te heten en vragen te beantwoorden.

Openingstijden Munsterkerk

Het hoofdportaal van de Munsterkerk is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur voor het opsteken van kaarsen.

De glazen toegangsdeuren zijn na de H. Mis gesloten.

Vanaf april tot en met oktober is de kerk dagelijks geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdens deze uren is ook hier het Christoffelgilde aanwezig om u welkom te heten.

U kunt ook gebruik maken van de audiotour.

Openingstijden Caroluskapel

De Caroluskapel is van april tot en met oktober geopend op woensdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

En uiteraard is ook hier het Christoffelgilde aanwezig om u te ontvangen.

Openingstijden Michaëlkerk

De Mariakapel is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen onze parochiegemeenschap.

Misintenties

Misintenties van de Kathedraal, de Munsterkerk en de Michaëlkerk

Parochiebladen

Bekijk hier de laatste parochiebladen