Weerter Mannenkoor zingt in de Sint-Christoffelkathedraal

Het Weerter Mannenkoor zingt op zondag 7 juli a.s. in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Het koor verleent dan vocale medewerking aan de eucharistieviering die om 11.30 uur begint.

Het Weerter Mannenkoor werd opgericht in 1966, in Weert uiteraard, en heeft zich ontwikkeld tot een in wijde omtrek gerenommeerd mannenkoor. Het koor presenteerde zich de afgelopen jaren niet alleen op regionaal en nationaal niveau, maar ook in het buitenland, onder meer tijdens concertreizen naar Polen, Hongarije, Malta en Wales, waar op diverse festivals hoge prijzen werden behaald. Naast zang schenkt het koor ook veel aandacht aan culturele en sociale activiteiten. De moeilijke coronaperiode heeft het koor goed doorstaan, waardoor hoopvol wordt uitgezien naar het 60-jarig bestaan in 2026.
Tijdens de H. Mis in de kathedraal zingt het 35-koppige koor de Messe Brève van Gounod, werken van Bortianski, Crocker, Verdi en Hughes, alsmede enkele Slavisch-Byzantijnse gezangen. Dirigent van het Weerter Mannenkoor tijdens deze viering is Wiel Bonten, de tweede dirigent van het koor; op het orgel wordt het koor begeleid door Jean Pierre Steijvers, die normaal gesproken de eerste dirigent van het koor is, maar tegelijkertijd ook de vaste organist van de kathedraal is.
De viering is voor iedereen vrij toegankelijk.

Meer info Weerter Mannenkoor:
www.weertermannenkoor.nl
www.facebook.com/weertermannenkoor