Vredeslicht en opening engelenstal bisschop in kathedraal

Komende zondag (19 december) wordt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond het Vredeslicht uit Bethlehem aangeboden aan bisschop Harrie Smeets. In dezelfde viering wordt ook de zogeheten ‘engelenstal’ van de bisschop geopend.

Mgr. Smeets is een verwoed verzamelaar van engelenbeeldjes. Hij bezit er enkele honderden. Met Kerstmis worden deze rond een kerststal geëxposeerd. Vanwege zijn ziekte heeft de bisschop de engelenstal dit jaar niet zelf gebouwd, maar is dit gebeurd door vrijwilligers van de kathedraal en onder toeziend oog van de bisschop.

Vredeslicht

Het Vredeslicht is een initiatief dat een aantal jaren geleden in Oostenrijk is ontstaan. In de weken voor Kerstmis wordt in de geboortegrot in Bethlehem een kaars ontstoken en dat licht wordt vervolgens door scouts over de hele wereld verspreid. Een scoutinggroep uit Venray brengt het Vredeslicht zondag naar Roermond en biedt het tijdens de reguliere viering van 11.30 uur aan. Wie wil kan na de viering zelf een kaars aan het Vredeslicht ontsteken om het op deze wijze mee te verspreiden. Het Vredeslicht kan tot zondagmiddag 16.00 uur afgehaald worden.

Bezichtigen engelenstal

De engelenstal van de bisschop is vanaf zondag 19 december tot en met donderdag 6 januari te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de kathedraal: dagelijks van 14.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard is dan ook de grote kerststal van de kathedraal zelf te zien. De kathedraal ligt aan de Markt in Roermond.