Berichtje van de scheidende deken

Allerdierbaarse parochianen en jullie die met onze parochies verbonden zijn.,

‘t Is mich get…! Ik hoop dat jullie niet te erg geschrokken zijn! Wat heb ik al vele mooie reacties gehad! Allemaal: ‘Proficiat voor jou, jammer voor ons.’ Zo voel ik dat ook. Het is vreselijk om het gevoel te hebben dat ik mijn dierbare stad Roermond ‘in de steek laat’. Ik heb echt heel lang getwijfeld of ik dat wel kon maken. Maar na lang dubben heb ik gedacht: ‘Roermond verdient een nieuwe deken, geen ‘Merkx-2′ maar iemand met nieuwe ideeën, iemand met een frisse kijk, die nieuwe uitdagingen ziet.’ Datzelfde hoop ik voor de parochies in het Sittardse. Daar wil ik me van harte voor gaan inzetten.
Dank voor jullie begrip, jullie meeleven, jullie goede wensen! Excuses voor de schrik! En… ik ben nog niet weg! Ik hoop dat we vroeg of laat toch nog persoonlijk afscheid kunnen nemen.
Er komt nu (alweer) een drukke tijd van opruimen, inpakken, verhuizen en inwerken. Maar ik heb er – met een beetje ‘n bezwaard gemoed – zin in! Bid voor mij, ik bid voor jullie en een goede opvolger!

Hartelijke groet en blijf gezond!

Rob Merkx