Buitengewoon Urbi et Orbi live op NPO 2

Vrijdag zal paus Franciscus vanaf 18 uur op een leeg Sint-Pietersplein een speciale gebedsviering leiden in verband met de coronacrisis. Aansluitend zal hij de zegen Urbi et Orbi geven. KRO-NCRV zal hiervan live verslag doen vanaf 17.55 op NPO 2. Het commentaar wordt verzorgd door Wilfred Kemp.

De zegen Urbi et Orbi wordt normaliter alleen gegeven op Kerstmis, op het Paasfeest en bij de presentatie van een nieuwe paus. Dat paus Franciscus dit heeft besloten, geeft aan dat hij de huidige crisis als een buitengewoon ernstige toestand beschouwt.

Bij de aankondiging afgelopen zondag van deze extra zegen Urbi et Orbi zei de paus: “We zullen dan luisteren naar het Woord van God. We zullen onze smeekbede laten opstijgen. We zullen het Allerheiligste Sacrament aanbidden.”

Eerder, op 25 maart, gaat de paus voor in een dienst rond het Onze Vader. Dit zal live mee te volgen en te bidden zijn rond ‪12.00 uur‬ op ‪KRO-NCRV.nl/katholiek‬ en op de Facebook-pagina ‪KRO-NCRV.nl/Katholiek‬. Commentaar wordt verzorgd door Christian van der Heijden.