Koor ‘Voces Aestatis’ zingt zondag 12 november in de kathedraal

Komende zondag 12 november zingt het koor ‘Voces Aestatis’ in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Het pas enkele maanden geleden opgerichte koor, met zangers uit heel Limburg, staat onder leiding van de jonge en veelbelovende dirigent Koen Vroemen (20) uit Ohé en Laak. Tijdens de H. Mis om 11.30 uur zingt het koor diverse werken van W.A. Mozart. De viering is voor iedereen vrij toegankelijk.

‘Voces Aestatis’ (dat ‘stemmen van de zomer’ betekent) werd afgelopen zomer door dirigent Koen Vroemen opgericht, oorspronkelijk als eenmalig projectkoor om de ‘stille’ vakantieperiode door te komen. Dit bleek een succes te zijn en het koor groeit nu steeds meer uit tot een gezelschap waarin geoefende koorzangers een plaats vinden om op projectbasis en met een beperkt aantal repetities uitdagende koormuziek te zingen. Het ligt in de bedoeling dat het koor in de toekomst verschillende soorten sacrale en profane programma’s ten gehore gaat brengen, waarbij ook samenwerking gezocht gaat worden met andere gezelschappen, musici en locaties.

Aan de kathedraal van Roermond, als het centrum voor liturgie en kerkmuziek in Limburg, valt de eer te beurt om dit koor als een van de eersten te mogen verwelkomen. Het programma tijdens de eucharistieviering zal bestaan uit allemaal werk van Wolfgang Amadeus Mozart. Zo zingt het koor een Missa Brevis en vijf motetten van deze componist. Het koor wordt op het orgel begeleid door organist Ton Vennix.