Stadsprocessie op 13 mei

Loop mee en breng uw kaars naar de Kapel in ‘t Zand!

Het comité Stadsprocessie is volop bezig met de organisatie van de Stadsprocessie 2023. Een unieke processie, waarbij putten en organisaties hun kaars naar de kapel brengen. De traditie dateert al vanaf 1665, het jaar van de tweede Stadsbrand in Roermond. Toen moesten de bewoners hun huizen verlaten en vluchtten zij naar de Kapel in ’t Zand, waar zij werden opgevangen en geholpen. 

Er lopen jaarlijks al veel organisaties mee, die hun kaars naar de Kapel in ’t Zand brengen, maar nieuwe groepen blijven altijd welkom. Laat als vereniging een grote kaars maken, die u kunt laten branden tijdens uw verenigingsmis in uw kerk. Veel Vastelaovesverenigingen en schutterijen houden deze traditie al in ere. Maar als u het helemaal volgens de Roermondse traditie wilt doen, breng dan als vereniging, put of organisatie uw kaars naar de Kapel op 13 mei. De kaars wordt gezegend en krijgt een plaats in de kaarsenboog van de Kapel. Op verzoek wordt uw kaars aangestoken bij verdriet of vreugde, of uit dankbaarheid. Zo helpt u mee om deze mooie Roermondse, gemeenschapstraditie in stand te houden.

De stadsprocessie vertrekt op zaterdag 13 mei, om 17.30 uur, zoals gebruikelijk vanaf het Munsterplein. Aansluitend is er een gezamenlijke dienst in de Kapel in ’t Zand, daarna wordt er, rond 19.30 uur, gezellig koffie gedronken bij PSW De Pappelhof, nabij de Kapel.