Renovatie orgel Sint-Christoffel kathedraal

Een nieuw orgel

Het orgel van de Roermondse Sint-Christoffelkathedraal vertoont al jaren ernstige gebreken. Nieuwbouw is de enige optie. Daarmee is drie jaar geleden gestart.

Inmiddels is het ‘geraamte’ klaar. Ook functioneert de windvoorziening en de speeltafel. De eerste 6 registers van het bovenwerk zijn klaar.

Eind juni heeft de bouw van het orgel een enorme impuls gekregen door een gift van € 100.000 van de Provincie Limburg en € 100.000 van de Gemeente Roermond.

We kunnen nu met volle energie verder gaan. Rond de zomer van 2018 moet het hele project voltooid zijn. We komen nog slechts € 59.000 tekort

Wij zoeken dus nog sponsors voor ongeveer 10 registers (plm. 500 pijpen)

Voor € 50 voegt u al een nieuwe pijp toe aan het orgel. De grootste pijpen kosten rond de € 800 per stuk. Een register (serie van 56 pijpen met alle tonen) kost tussen de € 4000 en € 17.000.

Sponsoren worden vermeld in een boekwerk waarin alle namen komen te staan van hen die hebben bijgedragen. Sponsoren die een heel register bekostigen kunnen in aanmerking komen voor een speciale vermelding van naam of logo op de orgelkast.

Als wij uw e-mailadres weten, ontvangt u een donatiecertificaat met daarop de naam van de door u gesponsorde pijp. Wij kunnen hem aanwijzen in het orgel en laten horen. Een echt ‘stukje van uzelf’ in de Roermondse Kathedraal!

Wilt u direct doneren? Dat kan op deze website. Hier ziet u ook een overzicht van de pijpen die reeds klinken. Wilt u een register doneren of meer informatie? Neem dan contact met ons op via rnmerkx@hetnet.nl

Tussenstand pijpen

In dit bestand vind u een actueel overzicht met de reeds gedoneerde pijpen.