Cultuurnacht Roermond, 25 juni Munster Muze met muziek en poëzie

Ook in de Munsterkerk vindt op zaterdag 25 juni een activiteit plaats als onderdeel van de Cultuurnacht Roermond. Vanaf 19.30 uur kan er genoten worden van Munster Muze, een gevarieerd cultuurprogramma met muziek en poëzie. Met het programma willen de initiatiefnemers van de Cultuurnacht eer bewijzen aan de, naast religieuze, ook culturele, maatschappelijke en monumentale waarde van de Munsterkerk.

Uitvoerenden tijdens Munster Muze zijn het koor Les Amis du Bon Coeur, onder leiding van Naud Reyners, fluitensemble Mei Li, onder leiding van Susanne Willems en klarinet-virtuoos Ward Vissenberg. Dichteres Meity Völke, winnares van de Turing Gedichtenwedstrijd, draagt gedichten voor, afgewisseld met accordeonspel van Naud Reyners.
Plebaan-deken Alexander de Graaf Woutering verleent graag medewerking aan het initiatief en zal een welkomstwoord uitspreken.
Munster Muze is voor iedereen gratis toegankelijk. Het programma begint stipt om 19.30 uur, de kerk is voor het evenement vanaf 19.15 geopend. Bezoekers ontvangen een programma.
Het evenement eindigt om 20.30 uur.

De Cultuurnacht Roermond is een project van samenwerkende Roermondse ondernemers. Velen stellen hun winkel beschikbaar voor lokale en regionale kunstenaars, muzikanten, bands, dj’s en andere artiesten. Deelnemende straten zijn Hamstraat, Munsterplein, Kloosterwandplein, Kloosterwandstraat, Sint Christoffelstraat, Schuitenberg, Bakkerstraat, Zwartbroekstraat, Schoenmakerstraat, Heilige Geeststraat, Neerstraat en Paredisstraat. De Synagoge, Munsterkerk en Minderbroederskerk zijn deze avond ook geopend. Op zondag 26 juni wordt het Roermondse cultuurweekend vanaf 13.30 uur voortgezet met de traditionele balkonconcerten.