Welkom bij de parochiefederatie van
de H. Christoffel en H. Geest Roermond
en H. Michaël Herten

Levavi
Tot U heb ik mijn ziel opgeheven; mijn God, op U vertrouw ik, ik zal niet beschaamd worden. Laten mijn vijanden mij niet bespotten, want al wie U verwacht, zal niet worden teleurgesteld. Wijs mij, Heer Uw wegen en leer mij Uw paden kennen.

Kerstbomen zegenen

Vandaag is plebaan de Graaf Woutering met kapelaan Christyraj naar Boomkwekerij- en Tuincentrum Roermond-Zuid geweest om in plaats van bisschop Harrie Smeets de kerstbomen te zegenen welke bestemd zijn voor het bisdom, de Sint-Christoffelkathedraal, O.L.V. Munsterkerk, en andere kerken van Roermond. We zijn de familie van der Broek zeer dankbaar voor deze gulle donatie.

Pastoor-deken A. de Graaf Woutering
E-mail:plebaan@roermondparochiecluster.nl
Kapelaan Christyraj
E-mail:kapelaanroermondcluster@gmail.com
Secretariaat Roermond
E-mail:roermond@roermondparochiecluster.nl
Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.30u – 12.30u
Secretariaat Herten
E-mail:herten@roermondparochiecluster.nl
Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00u – 12.30u

Kerstactie 2022 voor de Roermondse Missionaris Pater Piet

Gedurende de adventsperiode is er in onze parochiekerken een inzamelingsactie voor de missionaris Pater Piet. Lees meer over de St. Noa’s Family in Uganda.

Adventsboodschap 2022

Uit onderzoek is gebleken dat een mens ruim 600 dagen van zijn leven bezig is met wachten. In de rij bij de bakker en de slager, voor het rode verkeerslicht, in de wachtkamer van de dokter, wachten tot de telefoon wordt opgenomen, wachten op de bus, op de trein, op mensen die altijd te laat zijn.
We wachten bijna 15 duizend uur.

Kerst-In 2022

De kerstviering in Roermond vindt dit jaar voor de 57e keer plaats op tweede Kerstdag aanstaande. Het comité Kerstviering Roermond nodigt u van harte uit voor dit feest. Deze viering is bestemd voor eenzamen, invaliden, gehandicapten, zieken en ouderen. Mensen voelen zich thuis en ontmoeten elkaar.

Concert door barokensemble Ad Mosam in kathedraal Roermond

‘Remember me’. Dat is de titel van een concert dat barokensemble Ad Mosam op woensdag 9 november verzorgt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Met dit concert wil het ensemble het leven gedenken en vieren. Op het programma staan werken van Heinrich Schütz, Henri Purcell afgewisseld met nieuwe composities en luchtige barokke dansen. Teksten van Jacques Brel, Ramses Shaffy en anderen verbinden de barokke muziek met de tijd van nu. Het concert begint om 19.30 uur.

Zanggroep Novi Cantus uit Ohé en Laak

Novi Cantus uit Ohé en Laak zingt in kathedraal Roermond

Zanggroep Novi Cantus uit Ohé en Laak zingt op zondag 6 november in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Het koor verleent dan vocale medewerking aan de eucharistieviering die om 11.30 uur begint. De viering is voor iedereen vrij toegankelijk.

‘t Klökske - Jaargang 16 nummer 5

Sinds de vroege Middeleeuwen viert de kerk met alle gelovigen een dag voor de gestorvenen. Ieder van ons gedenkt natuurlijk zijn eigen dierbaren die zijn overleden. Op de daarvoor geschikte momenten, de elk jaar terugkerende sterfdag, de geboortedag en verder op elk moment dat het hart en de herinnering ingeeft. Want onze eigen gestorvenen dragen we in ons eigen hart. Ze zijn altijd bij ons.

Jaargang 16 nummer 5

Foto’s Marialof

Ter afsluiting van de Rozenkransmaand Oktober vierden we op dinsdag 25 oktober een mooi Marialof in de H. Michaëlkerk van herten. De rozenkrans werd gebeden in 5 talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans en Tamil). Met dank aan Hetty Gommans voor de Mariagezangen en de diverse voorbidders.

WJD-Kruis op tour. 14 oktober - 6 November tour Nederlands WJD-kruis bisdommen

Kruis van de Wereldjongerendagen komt naar Roermond

Op zaterdag 29 oktober, zondag 30 oktober en maandag 31 oktober trekt het kruis van de internationale Wereldjongerendagen door Limburg. Het kruis komt op zondag 30 oktober Roermond naar Roermond en zal dan ook verwelkomd worden in de Sint-Christoffelkathedraal.

Pastoor-deken A. de Graaf Woutering
E-mail:plebaan@roermondparochiecluster.nl
Kapelaan Christyraj
E-mail:kapelaanroermondcluster@gmail.com
Secretariaat Roermond
E-mail:roermond@roermondparochiecluster.nl
Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.30u – 12.30u
Secretariaat Herten
E-mail:herten@roermondparochiecluster.nl
Bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00u – 12.30u
Openingstijden Kathedraal

Op werkdagen geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

In het weekend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdens deze uren is het Christoffelgilde aanwezig om u welkom te heten en vragen te beantwoorden.

Openingstijden Munsterkerk

Het hoofdportaal van de Munsterkerk is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur voor het opsteken van kaarsen.

De glazen toegangsdeuren zijn na de H. Mis gesloten.

Vanaf april tot en met oktober is de kerk dagelijks geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdens deze uren is ook hier het Christoffelgilde aanwezig om u welkom te heten.

U kunt ook gebruik maken van de audiotour.

Openingstijden Caroluskapel

De Caroluskapel is van april tot en met oktober geopend op woensdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

En uiteraard is ook hier het Christoffelgilde aanwezig om u te ontvangen.

Openingstijden Michaëlkerk

De Mariakapel is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen onze parochiegemeenschap.

Misintenties

Misintenties van de Kathedraal, de Munsterkerk en de Michaëlkerk

Parochiebladen

Bekijk hier de laatste parochiebladen