Geen The Passion in Roermond

Door de nieuwe maatregelen die gisteren door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat The Passion in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden.

Door de aantrekkingskracht van The Passion, er werd uitgegaan van 20.000 bezoekers, was al eerder besloten dat het evenement absoluut niet meer met publiek kon plaatsvinden. In de tussentijd heeft intensief overleg plaatsgevonden over alternatieven. Dat overleg is gestopt, nu vanuit het Rijk de nieuwe maatregelen zijn afgekondigd.

“Het jaar 2020 beloofde een prachtig evenementenjaar te worden voor Roermond,” aldus Burgemeester Rianne Donders. “Maar de wereld is door de coronacrisis volledig op z’n kop gezet. Alle aandacht gaat nu terecht uit naar gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kunnen gaan, dit is het enige dat verstandig is.”

De omroepen EO, KRO-NCRV en producent Mediawater beraden zich op een actueel alternatief plan voor een tv-uitzending op 9 april op NPO 1.