De Klok

Jaargang 12 nummer 2

Kerstmis: feest van gezelligheid, warmte, licht, familiesfeer, lekker eten. We kijken er ieder jaar weer naar uit. En dat is ook goed! We hebben allemaal behoefte aan samenzijn, aan licht in het duister van de winter. Maar na Kerstmis wordt het weer januari, die lange en saaie maand. Kon het maar altijd Kerstmis blijven!

Misschien een tip. Kijk eens naar de inhoud van Kerstmis. Met Kerstmis wordt Jezus geboren in de stal van Bethlehem. De herders horen de boodschap
dat het Kind in de kribbe de Redder is, de Verlosser van de mensheid, de Zoon van God. Onze God is een God die zich klein maakt voor ons mensen.

De grote God, schepper van hemel en aarde, maakt zich klein om bij mensen te kunnen zijn. Hij schaart zich aan de kant van onze moeilijkheden en ellende om ons te laten ervaren dat Hij God-met-ons is. God is er niet om het ons moeilijk te maken, om eisen aan ons te stellen. God wil maar één ding: dat wij blij en gelukkig zijn. Daarvoor heeft Hij alles gegeven.

Vier Kerstmis met grote vreugde en gun jezelf de vreugde die ook ná Kerstmis blijft: het vertrouwen dat God met ons is in goede en moeilijke dagen.

Zalig Kerstmis!