Wil je gezellige, spraakmakende avonden beleven met leeftijdgenoten? Dat kan bij de Gespreksgroep ’70.

GG’70 staat voor Gespreksgroep ’70. De toevoeging ’70 is gekozen omdat de vereniging werd opgericht in de jaren zeventig, om precies te zijn 1973.

Wat doen we?

We houden van discussiëren, het liefst over alle mogelijke onderwerpen. Het is heel interessant en leerzaam om de standpunten van elkaar te vernemen. Ieder redeneert vanuit een eigen achtergrond en invalshoek. Binnen de groep wordt soms stevig gediscussieerd en ieder mag zeggen wat hij of zij vindt. Maar daarvóór en daarná is er ook ruimte voor gezelligheid. Er is een goede vriendschappelijke band en saamhorigheid.

Waarover discussiëren we?

Ieder mag een thema aandragen. De thema’s die we bediscussiëren zijn zeer uiteenlopend. Het kan gaan over een kwestie die iemand bezighoudt of over de actualiteit.  We hebben gediscussieerd over thema’s als:  ‘levenskeuze, beroepskeuze en roepingen’; ‘welke muziek spreekt me aan en waarom’ (ieder liet zijn eigen muziek horen) ; ‘de kerk moet de moraal aanpassen om de jeugd te kunnen aanspreken’. Maar: dus ook jij mag onderwerpen aandragen!

Voor welke leeftijd?

We zijn er voor alle leeftijden. Op dit moment is het jongste lid begin 20 en de oudsten zijn 50+.

Waar en wanneer?

De avonden worden afwisselend bij de leden thuis gehouden. Ieder die dat wil dan op deze wijze gastheer/-vrouw zijn. De ene keer moet de een dus iets verder reizen en de andere keer de ander (Regio Roermond: Roermond, Reuver, Posterholt, Haelen).

De avonden worden eens in de maand gehouden en starten meestal om 20.00 uur. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de coördinator.

Nieuwe leden zijn welkom.

Een nieuw lid zorgt voor een nieuw geluid. Dat betekent nieuwe frisse inbreng en dat is altijd goed. Dat houdt de club jong en levendig. Als je nog meer vragen hebt kun mailen of bellen met onze coördinator Marjolein van Galen, tel. 0475 475 554